Allerød: Flot formidlingspris til Bogstewardesserne

Foto Allerød Bibliotek

Tog og bog er et match som skabt i himlen, mener Allerøds bibliotekschef. Nu satser man på ny version af Bogstewardesserne. Konceptet er vinder af eReolen-prisen ’Bedste biblioteksformidler af digitale bøger 2019’.

I Allerød arbejdes på forskellige måder med nye former for formidling og med at styrke læsning. Bl.a. vil man gerne udbrede og styrke kendskabet til eReolen.dk, som kan bruges på smartphone, tablet eller computeren. Hvordan skabe bedre opmærksomhed om bibliotekernes digitale site med masser af ebøger og lydbøger på nettet – end via virkelige og levende BOG-stewardesser?

Bogstewardesserne modtog prisen på eReolens efterårskonference i Middelfart den 27. november. De fik prisen for deres indsats under læsefestivalen ”Allerød læser” i uge 37. De har derudover deltaget i andre lokale formidlingsaktiviteter som Fernisering af Børnenes Bogbænke ved kaffebaren Bar’Kaffe i den bedste pendlertid og ved den lokale fællesmiddag Appetit på bøger.

”Tog og bog er et match som skabt i himlen. Tanken bag Bogstewardesserne er at formidle læsning til alle, dér hvor folk er, og dér hvor vi har lidt tid, der kunne bruges til at læse”, fortæller en glad Annette W. Godt, bibliotekschef i Allerød, til Danmarks Biblioteker. Og initiativet fortsættes.

”Bogstewardesserne er sjove, og det har været en del af konceptet til at komme i kontakt med folk. Det skal dog siges, at det var nødvendigt, at der også stod bibliotek, sådan at vi ikke blev forvekslet med sælgere.

Prisen har betydet, at vi har fået andres vurdering af, at det er et koncept, vi godt kan arbejde videre med. Besøg på virksomheder er noget af det, vi taler om, som kan blive Bogstewardesserne 2.0.”

■ Borgerne i Allerød Kommune har aktuelt fri adgang til tre netlydbøger og tre ebøger hver måned, men der er ekstra titler, som altid kan læses eller lyttes til, hvis kvoten opbruges. I den nyeste version af eReolens app kan man nu anvende Sleep Timer funktionen, der gør, at afspilningen af din lydbog stopper, når du ønsker det, oplyser biblioteket.

Bibliotekets personale står klar til at hjælpe alle med at komme i gang med eReolen.dk og til at svare på de spørgsmål, der opstår undervejs.

Danmarks Biblioteksforening

Vartov, Farvergade 27D, 2. sal
1463 København K
Find os på kort
Cookie- og privatlivspolitik

Telefontid: man-fre 10-15
Telefon +45 3325 0935
Fax +45 3325 7900
db@db.dk

SE/CVR: 55618410
VAT: DK55618410
EAN: 5797200048110
Bankkonto: 9056 4585 947 496
Swift: SPNODK22
IBAN: DK4090564585947496

Følg Danmarks Biblioteksforening

Facebook
Twitter
LinkedIn
Direktørens blog