Bibliotekerne & Bogforum 2015

Interviews, litteraturoplevelser og debatter, der batter.

Bibliotekernes 90m2 store hjørnestand ’Danmarks Biblioteker’ på Bogforum var med sit tre dages debat- og interviewprogram noget af et overflødighedshorn og et regulært trækplaster.

Bemærkelsesværdigt er det, at ikke bare fagfolk og politikere, men også ’helt almindelige bogelskere’ i stor stil fandt stor interesse i de mange indslag.

Men hvorfor skal bibliotekerne være der? Giver det noget ud over selvfølgelig 20-30 minutters herlig bog- og biblioteksgøgl?

Debatter, der rykker
Svaret er ja. Standens aktiviteter rykker på noget. Helt bogstaveligt i form af nye alliance- og projektpartnere bibliotekerne og bogfolket imellem.

Fra bestsellerisme-debatten søndag ser det for eksempel ud til, at Hernings bibliotekschef Pernille Schaltz, forfatter Jan Thielke, og litteraturformidler Thorbjørn Zeuthen Tirsted skal mødes om en fælles lyrikformidlingsindsats i bibliotekerne. Ligesom selvudgiver og stifter af New Pub, Karsten Pers, og Allerøds bibliotekschef, Annette W. Godt, skal mødes og tale samarbejde.

’Efter det her vil vi rejse rundt med Digternes digter og vores: Sophus Claussen nu’, lød det fra cand. mag. Johan Rosdahl og hans makker, forfatteren Morten Søndergaard. Knud Romer ville bestemt vende tilbage til RUC og snakke mere med professor Bjørn Laursen og Steen Engler Thorlund om mulighederne i standens KÆMPEBOGEN og ABC’en. Dertil kommer de mange kulturpolitiske debatter, som – ligesom sidste år – giver nye vinkler til politikere og fagfolk efterfølgende. 

’Vi mødes for lidt’, lød det fra de tre kommunalpolitikere, der diskuterede biblioteket i en digital tid og nødvendige aktuelle biblioteksopgaver som service til flygtninge. Endelig lovede journalist Emilie Kleding Rasmussen efter interviewindslaget Spor på nettet – hvad betyder det, at skrive en artikel her til bladet, som kan læses på modstående side.

- Debattører og interviewofre repræsenterede også nærmest creme de la creme af forfattere fra Jessen til Leine, tre kulturordførere fra Folketinget, fire kommunalpolitikere, flere journalister og anmeldere, kultur- og litteraturformidlere bredt samt forlags- og biblioteksfolk. Dertil tre spændende lyrikere: Theis Ørntoft, Liv Sejrbo Lidegaard og Morten Søndergaard – og Tårnby Biblioteks Poesiklub.

Danmarks Biblioteksforening

Vartov, Farvergade 27D, 2. sal
1463 København K
Find os på kort
Cookie- og privatlivspolitik

Telefontid: man-fre 10-15
Telefon +45 3325 0935
Fax +45 3325 7900
db@db.dk

SE/CVR: 55618410
VAT: DK55618410
EAN: 5797200048110
Bankkonto: 9056 4585 947 496
Swift: SPNODK22
IBAN: DK4090564585947496

Følg Danmarks Biblioteksforening

Facebook
Twitter
LinkedIn
Direktørens blog