Biblioteket er en god investering

Danmarks Biblioteksforening glæder sig over resultatet af ny analyse fra Tænketanken Fremtidens Biblioteker. Seks milliarder biddrager biblioteket med til dansk økonomi. Mest signifikant er det at biblioteket biddrager med 2 mia. på uddannelsesområdet. Resultatet bør lede til overvejelser om hvorledes vi prioriterer kulturmidlerne siger formanden for Danmarks Biblioteksforening Steen B. Andersen(A).  

I Danmarks biblioteksforening vækker det stor begejstring at en ny undersøgelse fra Tænketanken Fremtidens biblioteker konkluderer at folkebiblioteket biddrager med 6 mia. til dansk økonomi:

”Vi har længe vidst at biblioteket løfter mange vigtige opgaver. Det nye ved denne undersøgelse er at der er sat kroner og ører på hvad biblioteket konkret bidrager med til dansk økonomi. Og resultatet er at biblioteket er en stor gevinst for samfundet. Det er jeg naturligvis meget glad for” siger formand for Danmarks Biblioteksforening Steen B. Andersen.

Han mener at rapportens resultater leder til overvejelser af hvordan biblioteket bliver prioriteret:

”I Danmarks Biblioteksforenings seneste budgetundersøgelse blev det konstateret at to ud af tre kommuner sparer på bibliotekerne. Det er uhensigtsmæssigt især set i lyset af denne rapport. Når biblioteket skaber en langt større nytteværdi, end det koster så er det ikke god latin i mine ører at skære i budgettet. Faktisk viser rapporten at der er et stort økonomisk vækstpotentiale i at investerer i bibliotekerne specielt fordi det fører til at flere tager en uddannelse. Det bør man i den grad overveje, specielt i kommuner med negativ vækst når man lægger fremtiden budgetter og laver væktsplaner ”

Han forsætter: ”I en globaliseret verden hvor Danmark udfordres, er en af de vigtigste indsatsområder uddannelse. Vi ved at de bedre læsefærdigheder som biblioteket skaber et højere uddannelsesniveau – til gavn for den danske samfundsøkonomi. Spørgsmålet til de danske politikere er derfor ikke hvorvidt vi har råd til at investere i de danske folkebiblioteker, spørgsmålet er om vi har råd til at lade være”.  

For yderligere kontakt formand for Danmarks Biblioteksforening Steen B. Andersen på tlf. 30579985

Læs hele undersøgelsen her

 

Danmarks Biblioteksforening

Vartov, Farvergade 27D, 2. sal
1463 København K
Find os på kort
Cookie- og privatlivspolitik

Telefontid: man-fre 10-15
Telefon +45 3325 0935
Fax +45 3325 7900
db@db.dk

SE/CVR: 55618410
VAT: DK55618410
EAN: 5797200048110
Bankkonto: 9056 4585 947 496
Swift: SPNODK22
IBAN: DK4090564585947496

Følg Danmarks Biblioteksforening

Facebook
Twitter
LinkedIn
Direktørens blog