Clement, kultureliten og FOLKET

Valgdebat fri for politikere – hvad vil folket og kultureliten have på dagsordenen?
Special guest Jørgen Leth

I en folketingsvalgkamp er det politikerne, som sætter dagsordenen – eller er det medierne?
Men det er jo egentlig folkets styre, så derfor vender bibliotekerne debatten om på Folkemødet, og inviterer folket til at sætte dagsordenen, når Clement med vanlig charme vil undersøge, hvad der egentlig står øverst på folkets dagsorden til folketingsvalget.

Er vi fra kulturens side dygtige nok til at få vores udfordringer med på dagsordenen?
For at kick-starte debatten på scenen vil en række kulturpersonligheder komme med deres bud på de tre vigtigste temaer, politikerne bør drøfte i valgkampen. Folket får naturligvis også mulighed for at byde ind – uden risiko for at blive afbrudt af politikere!

”Folkemødets særkende anno 2015 er jo at mange af politikerne udebliver, og derfor er det naturligvis oplagt at lave politikerfri valgdebat med folket.

Det er faktisk helt naturligt for bibliotekerne at tænke sådan, for det er jo netop varemærket for landets 500 folkebiblioteker, at det er her folket kommer, med over 36 millioner besøg om året. Og så synes vi faktisk at det er rigtig fedt at give mikrofonen til folket, og lade dem komme til orde” siger Michel Steen-Hansen direktør i Danmarks Biblioteksforening og medlem af partnergruppen bag Bibzonen. 

Debatten finder sted fredag den 12/6 kl. 15.30 i bibliotekernes telt Bibzonen, J1 på Kæmpestranden i Allinge. Mød bl.a. direktør på Det Kongelige Teater Morten Hesseldahl, kommunikationsrådgiver Astrid Haug, Lis-Vivi Fonnesbæk, Gymnasielærer, formand for Danmarks Biblioteksforening, Steen B. Andersen, forfatter Jørgen Leth, direktør på Trapholt Karen Grøn m.fl.

Flemming Munch, der er formand for partnergruppen bag Bibzonen bemærker afslutningsvist, at gruppen er meget glade for, at det på ganske kort tid er lykkedes at stable et alternativt program på benene, der måske endog er endnu mere spændende end det oprindelige.
Bl.a. forventes det, at en kulturpersonlighed som Jørgen Leth vil give debatten ekstra flyvehøjde.

Bag arrangementet står Bibzonen som er et samarbejde mellem Statsbiblioteket, Centralbibliotekerne, Bibliotekschefforeningen, Det Kongelige Bibliotek, Bibliotekarforbundet og Danmarks Biblioteksforening.

Danmarks Biblioteksforening

Vartov, Farvergade 27D, 2. sal
1463 København K
Find os på kort
Cookie- og privatlivspolitik

Telefontid: man-fre 10-15
Telefon +45 3325 0935
Fax +45 3325 7900
db@db.dk

SE/CVR: 55618410
VAT: DK55618410
EAN: 5797200048110
Bankkonto: 9056 4585 947 496
Swift: SPNODK22
IBAN: DK4090564585947496

Følg Danmarks Biblioteksforening

Facebook
Twitter
LinkedIn
Direktørens blog