DB opfordrer alle kommuner til fortsat at bakke op om eReolen

”På det seneste er det desværre blevet meget klart, at enkelte af de store danske forlag ikke længere ønsker at stille e-bøger til rådighed for borgerne via bibliotekerne. Det beklager vi, da vi mener at det er vigtigt for et demokratisk samfund, og et brud på gode overordnede kulturpolitiske intentioner, hvis ikke alle borgere har mulighed for at låne bøger, uanset om det er fysiske bøger eller e-bøger” siger formand for Danmarks Biblioteksforening Vagn Ytte Larsen i en kommentar til den tilspidsede situation, der er opstået omkring lån af e-bøger på landets biblioteker.

Derfor opfordrer Danmarks Biblioteksforening kraftigt alle kommuner og deres biblioteker til fortsat at bakke op om eReolen, og om de mange forlag, som stadig ønsker at medvirke til bibliotekernes landsdækkende udlånsservice af e-bøger.

Den nye situation skyldes, at forhandlingerne mellem eReolen og Forlæggerforeningen ikke førte frem til en ny fælles overordnet aftale, og derfor ønsker nogle af de største forlag ikke at stille deres e-bøger til rådighed for bibliotekerne.

Status netop nu er dog, at hele 71 forlag fortsat ønsker at deltage i eReolen, og vi er fra Danmarks Biblioteksforening overbevist om at endnu flere forlag og forfattere ønsker at deltage.

”Det er jo kun ganske få af forlagene, der har sagt fra, og vi regner bestemt med, at mange forlag fortsat gerne vil give borgerne adgang til deres e-bøger på landets biblioteker” siger formand Vagn Ytte Larsen.

Sammenbruddet i forhandlingerne betyder dog desværre, at indholdet på eReolen fra 1. november 2012 vil være reduceret i forhold til i dag.

I ethvert oplyst og demokratisk samfund bør borgerne kunne få adgang til viden og kulturoplevelser via bøger på biblioteket, også når bøgerne er digitale. Ikke mindst fordi e-bøger også er med til at skabe nye læsere, hvilket helt nye undersøgelser viser.

Danmarks Biblioteksforening opfordrer derfor alle kommuner og deres biblioteker til fortsat at indgå i samarbejdet om eReolen og sikre, at borgerne fortsat kan få adgang til alle bøger. Det er kun bibliotekerne der kan sikre dette, ved aktivt at stå sammen.

Danmarks Biblioteksforening

Vartov, Farvergade 27D, 2. sal
1463 København K
Find os på kort
Cookie- og privatlivspolitik

Telefontid: man-fre 10-15
Telefon +45 3325 0935
Fax +45 3325 7900
db@db.dk

SE/CVR: 55618410
VAT: DK55618410
EAN: 5797200048110
Bankkonto: 9056 4585 947 496
Swift: SPNODK22
IBAN: DK4090564585947496

Følg Danmarks Biblioteksforening

Facebook
Twitter
LinkedIn
Direktørens blog