Digitaliseringen - det største dannelsesprojekt i nyere tid!

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager modtages af DB-direktør Michel Steen-Hansen

Hvordan sikres den bredest mulige deltagelse?

- Alle borgere i Danmark skal fra november 2014 have en digital postkasse, når de skal kommunikere med det offentlige, men langt fra alle føler sig klar til denne nye digitale virkelighed. Det handler om at lære det nye sprog, nye dialogformer og redskaber at kende. Det er ikke digitaliseringen i sig selv, som er interessant, det er de redskaber, den giver os til at nå et andet sted hen. Som menneske og som borger, og så vi kan bygge nogle af de fællesskaber, som er fundamentale for os alle sammen. Vi skal ikke bare gøre det samme, som vi gør i papirformat, digitaliseringen giver os mulighed for at tænke anderledes og til at tænke sammen på tværs. Vi kan lære af bl.a. jeres, bibliotekernes stærke NemID-læring og vejledning. Vi kan tænke biblioteket ind i mange andre dialoger.

- I er sat i verden til at åbne døre. I er nogle af de første og de bedste til at give borgere, der ikke lige selv har styr på det hele, en vejledning på en åben og menneskelig facon, og I er i kontakt med både borgere og frivillige og andre aktører. I har en fremragende record bagud og en meget, meget lovende fremtid. De fantastiske løsninger kommer, når IT-folkene, det offentlige og I begynder at tale sammen. Indenrigsministeren er vis på, at de mange som har søgt undtagelse for digital kommunikation med det offentlige fra november, nok skal finde ud af det og dukke op med tiden. Det skal nok komme.

Sådan lød de indspark og takter blandt andet, som Margrethe Vestager, radikal økonomi- og indenrigsminister, slog an ved den store digitaliseringskonference på Vartov den 24. april.

Mødet blev fulgt op af en opfordring fra Steen B. Andersen, DBs formand: Jeg appellerer til, at der fra politisk side, både lokalt og nationalt, allokeres de nødvendige ressourcer, så alle kan få den hjælp der behøves i den nye digitale virkelighed.

Konferencen var arrangeret af DB i samarbejde med KnudsenSyd og biblioteker & borgerservice i Billund, Kerteminde, Nordfyn, Næstved, Skanderborg, Stevns og Vesthimmerland.

Danmarks Biblioteksforening

Vartov, Farvergade 27D, 2. sal
1463 København K
Find os på kort
Cookie- og privatlivspolitik

Telefontid: man-fre 10-15
Telefon +45 3325 0935
Fax +45 3325 7900
db@db.dk

SE/CVR: 55618410
VAT: DK55618410
EAN: 5797200048110
Bankkonto: 9056 4585 947 496
Swift: SPNODK22
IBAN: DK4090564585947496

Følg Danmarks Biblioteksforening

Facebook
Twitter
LinkedIn
Direktørens blog