En aktiv kulturpolitik flytter borgernes X

En helt ny undersøgelse viser, at vælgerne prioriterer uddannelse og læsning højt. Faktisk så højt, at langt de fleste mener, at politikernes holdning på området kan få betydning for hvem de stemmer på til Folketingsvalget.

Undersøgelsen er lavet for Danmarks Biblioteksforening af Moos-Bjerre og Lange sammen med Epinion i juni 2015.

”Dette bør give stof til eftertanke hos alle de folketingskandidater, som i disse dage kæmper om vælgernes gunst. Jeg håber at mange vil tage kulturen mere synligt på dagsordenen, for det er der ikke mange politikere der gør i øjeblikket” siger formand for Danmarks Biblioteksforening, kulturudvalgsformand i Aarhus Steen B. Andersen (S) i anledning af undersøgelsen.

Undersøgelsen viser, at hele 94 % er enige eller meget enige i, at det er vigtigt, at politikerne prioriterer, at børn og unge bliver gode til at læse, og 84 % angiver ligefrem, at politikernes prioritering af børn og unges læsning kan påvirke hvem de vælger at stemmer på.

Samtidig mener et klart flertal af de adspurgte i undersøgelsen, at biblioteket bidrager væsentligt til læsning (70%) og uddannelse (56%), og 44% angiver, at kulturelle tilbud som fx bibliotekstilbud i nogen eller høj grad har betydning for, hvor de har lyst til at bo. Det er derfor også sandsynligt, at politikeres prioritering af biblioteksområdet kan få betydning for stemmeafgivelse.

”At borgerne lægger stor vægt på uddannelse og læsning er ikke noget nyt, heller ikke at de vægter et attraktivt kulturliv og godt biblioteksvæsen højt når de vælger hvor de skal bosætte sig. Men at det har så stor betydning for dem, når de skal afgive deres stemme, som undersøgelsen viser, er ganske nyt” fortsætter Steen B. Andersen.

Undersøgelsens klare budskab om sammenhæng mellem en aktiv kulturpolitik og vælgernes gunst bliver givetvis et af de helt aktuelle emner, som Danmarks Biblioteksforenings formand Steen B. Andersen vil tage op, når han i morgen fredag den 12. juli på Folkemødet deltager i ”Clement Debat – Kulturpolitik midt i en valgkamp”.

Her vil Clement Kjærsgård bede en række kulturpersonligheder og publikum i teltet komme med deres bud på de 3 vigtigste temaer i næste valgperiode. Mød Steen B Andersen, Formand, Danmarks Biblioteksforening, Morten Hesseldahl, Direktør, Det Kongelige Teater, forfatter Jørgen Leth, direktør for Trapholt Karen Grøn, kommunikationsrådgiver Astrid Haug, Forfatter, Lis-Vivi Fonnesbæk, Gymnasielærer - og folket.
Debatten begynder fredag kl. 15.30 i bibliotekernes telt ”Bibzonen” på Folkemødet i Allinge.

Danmarks Biblioteksforening

Vartov, Farvergade 27D, 2. sal
1463 København K
Find os på kort
Cookie- og privatlivspolitik

Telefontid: man-fre 10-15
Telefon +45 3325 0935
Fax +45 3325 7900
db@db.dk

SE/CVR: 55618410
VAT: DK55618410
EAN: 5797200048110
Bankkonto: 9056 4585 947 496
Swift: SPNODK22
IBAN: DK4090564585947496

Følg Danmarks Biblioteksforening

Facebook
Twitter
LinkedIn
Direktørens blog