Frugtbar dialog om digitale løsninger

Danmarks Biblioteksforening afholdt mandag den 24. september dialogmøde om de digitale bibliotekstjenesters fremtid. Hør kulturminister Uffe Elbæks indledende tale til dialogmødet her.

Interessen for mødet var på forhånd overvældende, både fra de involverede brancher og fra udbyderne af de digitale bibliotekstjenester. Kulturminister Uffe Elbæks tale på mødet og engagement i emnet viste desuden, at der også fra statslig side er stor opmærksomhed på nødvendigheden af dialog, og på at finde løsninger, som alle kan leve med.

”Danmarks Biblioteksforening er ikke en direkte forhandlingspart i forhold til at købe eller sælge digitale materialer til bibliotekerne, men vi arbejder hele tiden på at sikre borgerne adgang til information og til en fortsat udvikling af videnssamfundet. Derfor vil vi i Danmarks Biblioteksforening også fortsætte med at spille en aktiv rolle i forhold til den konstruktive dialog mellem producenter, forlag, kunstnere, biblioteker, politikere og alle dem der har interesser i området” siger formand for Danmarks Biblioteksforening Vagn Ytte Larsen.

Mandagens dialogmøde var det første skridt i den retning. Mødet blev afholdt med baggrund i de seneste måneders ivrige debat i medierne om nogle af folkebibliotekernes digitale tjenester, og det viste, at der er stort fokus på udfordringerne fra alle parter, og ikke mindst, at der også synes at være en stor lydhørhed fra alle for at få fornuftige aftaler på plads, til gavn for alle.

Mødet var med til at nuancere de udfordringer, der ligger i at kunne tilgængeliggøre gode digitale musik-, film- og e-bogs løsninger, dels så bibliotekerne fremover kan leve op til forpligtelsen om at stille materialer til rådighed for borgerne, dels så de kommercielle aktører sikres en rimelig indtjening i markedet.

Danmarks Biblioteksforening vil fortsat have stort fokus på emnet og arbejde på at udvikle dialogen mellem parterne, bl.a. ved at intensivere den allerede gode dialog, foreningen har med f.eks. bogbranchen. Mandagens møde viste stor villighed fra alle sider til en fortsat god og nødvendig dialog, som i sidste ende skal føre til gode løsninger for borgerne,

”I Danmarks Biblioteksforening har vi stor tiltro til at vi kan finde fælles løsninger, så bibliotekerne fortsat er en vigtig faktor i videreudviklingen af det demokratiske videnssamfund” slutter formand Vagn Ytte Larsen.

Danmarks Biblioteksforening

Vartov, Farvergade 27D, 2. sal
1463 København K
Find os på kort
Cookie- og privatlivspolitik

Telefontid: man-fre 10-15
Telefon +45 3325 0935
Fax +45 3325 7900
db@db.dk

SE/CVR: 55618410
VAT: DK55618410
EAN: 5797200048110
Bankkonto: 9056 4585 947 496
Swift: SPNODK22
IBAN: DK4090564585947496

Følg Danmarks Biblioteksforening

Facebook
Twitter
LinkedIn
Direktørens blog