IFLA: En uforglemmelig oplevelse

Joachim Svendsen rapporterer som newcomer om IFLA i Capetown:

Om mig: Nystartet bibliotekar på Dokk1 med forhenværende arbejdsplads på Sønderborg Bibliotekerne. Turen til verdenskongressen IFLA 2015 blev mulig gennem et rejselegat fra DB syd og midler fra Biblioteket Sønderborg, hvilket begge endnu en gang skal takkes mange gange for.

Hvad er IFLA og WLIC
IFLA er, som det sikkert er mange bekendt, en international biblioteksorganisation, der arbejder for at fremme biblioteksudvikling, det bibliotekariske arbejde og internationalt samarbejde. Organisationen afholder hvert år sin World Library and Information Congress (WLIC).

Ikke overraskende kan det være ret kompliceret at planlægge en rejse og ophold til en konference, der ofte ligger langt væk fra det hjemlige. Heldigvis har IFLA garvede hænder i afviklingen af WLIC, og dens hjemmeside er veludstyret med hjælp til alt det praktiske. Både med ophold, flyrejse og om man skal vaccineres.

Kongressen
Med over 3.000 deltagere og et slaraffenland af mere end 200 sessions er kongressen ikke en af de mindre. Men med anbefalede sessions fra DB og en velfungerende app med kort over konferencecentret og session liste, var det uproblematisk at navigere rundt. Selv det mindre end imponerende wifi kunne ikke pacificere app’en, hvis essentielle funktioner fungerede offline.  Alt i alt er det meget tydeligt, at det ikke er første gang IFLA arrangerer WLIC, og jeg var meget imponeret over, hvor smertefrit og professionelt et arrangement af den størrelse kan afvikles.

Fælles udfordringer
Da kongressen dette år foregik i Afrika, var mange af sessionsoplæggene også herfra, og det var virkelig interessant at se, hvor forskellige udfordringerne og ressourcerne er rundt omkring i verdenen. Men også at opleve, at selvom vores opgaver og værktøjer kan være vidt forskellige, er det vildt inspirerende at høre, at vores endelige mål er det samme: Nemlig at facilitere muligheden for læring og viden i alle sine former. Om det så er for at understøtte et lands befolkning, så de kan begå sig som velinformerede demokratiske borgere i et komplekst vidensbaseret samfund. Eller det er hjælp til at lære at læse og skrive og bruge andre basale værktøjer, der er essentielle for at læring og viden kan nå et højere niveau.

Alle burde prøve det
Jeg kan kun anbefale IFLA kongressen, og jeg ville ønske, at vi kunne sende alle Danmarks bibliotekarer af sted. Man kommer tilbage med alle passionsbatterierne for sit fag helt opladede og et brændende ønske om samarbejde på kryds og tværs.

Danmarks Biblioteksforening

Vartov, Farvergade 27D, 2. sal
1463 København K
Find os på kort
Cookie- og privatlivspolitik

Telefontid: man-fre 10-15
Telefon +45 3325 0935
Fax +45 3325 7900
db@db.dk

SE/CVR: 55618410
VAT: DK55618410
EAN: 5797200048110
Bankkonto: 9056 4585 947 496
Swift: SPNODK22
IBAN: DK4090564585947496

Følg Danmarks Biblioteksforening

Facebook
Twitter
LinkedIn
Direktørens blog