Mød biblioteket på gaden

Foto: John Jessen Hansen.

To ladcykler og masser af gedigen litteratur kører i dag rundt på gader og stræder i Hillerød. Initiativet er en del af kulturminister Marianne Jelveds Danmark Læser-kampagne.

Under parolen ‘Hvis borgerne ikke kommer til litteraturen, må litteraturen komme til borgerne’ har Hillerød Bibliotek sammensat et helt læseprogram. Kommunen er udpeget som en af tolv modelkommuner i ministerens landsdækkende og flerårige projekt. Målet med Danmark Læser er at nå nogle af de 40 procent af befolkningen, der sjældent eller aldrig læser en bog.

"Hillerød læser” går ud på at vække læseglæden ved at skabe positive læseoplevelser og gøre litteraturen tilgængelig, uproblematisk og appellerende. Med dette og andre projekter får borgerne nye muligheder for at møde litteraturen på en nem, bekvem og gratis måde – også uden for biblioteket.

Fantastisk mulighed
Med Peder Bisgaard (A), kulturudvalgsformand, ved styret – godt hjulpet af fra venstre Tove Damgaard, Thorbjørn Zeuthen Thisted, Karin Orry og Merete Wiuff, alle fra biblioteket – gik startskuddet til ‘Hillerød Læser’ mandag den 19. maj på Torvet. Ud over et cykellad fyldt af spændende bøger medbragtes hårde skyts i form af lækre karameller. Peder Bisgaard, også medlem af DBs Repræsentantskab, kalder kampagnen en fantastisk mulighed. Ikke bare for at læse en god bog, men også for at borgere og bibliotek, henholdsvis borgere og borgere kan komme i kontakt med hinanden på nye måder.

En række små arbejdspladsbiblioteker og læsetilbud til boligområdet Kongevænget er andre initiativer. Desuden etableres læsegrupper bl.a. for ordblinde. Undervejs føres logbog i form af reportageartikler – om projekternes og de medvirkendes udvikling. Til slut udgives det hele som e-bog og lydbog. 22 af bibliotekets ansatte er på forskellig vis involveret i de mange projekter, de vil i dialog med mindst hver 20. hillerødborger.

Danmarks Biblioteksforening

Vartov, Farvergade 27D, 2. sal
1463 København K
Find os på kort
Cookie- og privatlivspolitik

Telefontid: man-fre 10-15
Telefon +45 3325 0935
Fax +45 3325 7900
db@db.dk

SE/CVR: 55618410
VAT: DK55618410
Bankkonto: 9056 4585 947 496
Swift: SPNODK22
IBAN: DK4090564585947496

Følg Danmarks Biblioteksforening

Facebook
Twitter
LinkedIn
Direktørens blog