Nyeste skud på Frederiksbergs bibliotekstræ

Foto: Biblioteket Frederiksberg.

Medborgercenteret med bøger på Nordens Plads åbnes officielt 16. september og har allerede borgernes interesse ligesom KU.BE, der åbnede sidste år.

I Danmark er vi traditionelt ikke så vilde med højhuse, men alligevel ret stolte af dem, vi har. I et af dem, Frederiksbergs vartegn, Domus Vista (1969) på Nordens Plads, og et landets p.t. 10 højeste bygninger på 102 meter ifølge Wikipedia, fes-tes der på livet løs lørdag den 16. september. Her har det nye Medborgercenter Nordens Plads – med bøger – sin officielle åbning.

Centret på 500 m2 afløser en gammel biblioteksfilial i bygningen og vil fremover fungere som ’omdrejningspunkt for det lokale liv omkring Nordens Plads’. Biblioteket Frederiksberg står for drift og udvikling, mens områdets beboere selv er med til at skabe og fylde noget i rammerne.

Tre ansatte, hvoraf Jacob Brønnum er daglig leder, har opgaven som værter i de bemandede timer. På sigt er der også åbent ud over disse timer, nemlig fra klokken 8 til 23.

Pang-farver på væggene, anderledes og skægge møbler, gratis kaffe og store skærme, der hele tiden fortæller om lokale aktiviteter og om alt, hvad der sker på Frederiksbergs biblioteker, kendetegner sammen med anden teknologi og bøgerne det nye sted. Indretningsarkitekt Pernille Pals fra arkitektfirmaet mtre har i samarbejde Biblioteket Frederiksberg stået for farvevalget.

En wow-oplevelse, mener Jacob Brønnum. Stedets aktiviteter tilrettelægges og styres efter fire pejlemærker: Det nære og lokale, frivillighed, mangfoldighed og kultur.

Stedet bakkes op lokalt, og allerede for et år siden blev de gamle biblioteksbrugere informeret om planerne. ”Her er en særlig landsbystemning. Alle de eksisterende aktiviteter, drevet af borgerne, er lige som lektie-og IT-caféen, nørkledamerne og Fortælleklubben rykket med. De og nogle af de faste brugere bliver video-og filmklubben Zoom, Domusklubben og Mænds Mødesteder. Også andre frivillige er klar til at bruge det nye tilbud, der bl.a. har et stort multirum, Hjerterummet, midt i lokalet, et mindre mødelokale og et stort lokale med plads til 40-50 personer”, siger den daglige leder og inviterer alle til at kigge forbi.

Kultur- og bevægelseshus med bibliotek
Også sidste år åbnede Frederiksberg Kommune et nyt og anderledes bibliotekstilbud. I KU.BE, et 3.800 m2 nyt mødested for de af byens borgere, der ’udforsker grænserne mellem kultur, sundhed og bevægelse’.


Byggeriet tilbyder ud over café fantastiske legefaciliteter for alle aldre bl.a. også BIBLIOTEKET med Tankeområde til fordybelse og masser af inspiration i form af samling af udvalgte bøger. Projektet er gennemført med støtte fra Realdania og Lokale og Anlægsfonden.

Danmarks Biblioteksforening

Vartov, Farvergade 27D, 2. sal
1463 København K
Find os på kort
Cookie- og privatlivspolitik

Telefontid: man-fre 10-15
Telefon +45 3325 0935
Fax +45 3325 7900
db@db.dk

SE/CVR: 55618410
VAT: DK55618410
EAN: 5797200048110
Bankkonto: 9056 4585 947 496
Swift: SPNODK22
IBAN: DK4090564585947496

Følg Danmarks Biblioteksforening

Facebook
Twitter
LinkedIn
Direktørens blog