Randers: Musik skal der til!

Musik og glade dage er ikke et særsyn på Randers Bibliotek. Her foto fra et brag af en vinterkoncert for de 3-10 årige i år: Stine Michel og EventyrOrkestret på biblioteket.

Miks Musikanbefalinger
Musikken lever flere steder i bibliotekerne et lidt diskret og skjult liv. Men ikke i Randers. Selv om hovedbibliotekets samling af musik har mistet lidt synlighed med ny placering i underetagen, lever den i bedste velgående og rummer stadig masser af gyldne musikoplevelser, lover musikformidler Mik Stegger randrusianerne i efterårsnummeret af bibliotekets gode informationsmagasin Nye Sider. Ikke alene i form af noder og musikbiografier, men også på CD, LP, DVD og Blu-ray. I bladet kan brugerne også finde tre af Miks aktuelle musikanbefalinger, som spænder lige fra rock og hiphop over jazz til klassisk. Nemlig: Den sorte skoles Indians & Cowboys, Gerard Presencers Groove Travels og Satiesfactions – promenades with Erik Satie.

Fokus på musikbibliotekets udvikling
Biblioteket satser også på anden vis på musikken. Blandt de imponerende 13 projekter man aktuelt deltager i er f.eks. et musikprojekt sammen med Aalborg Bibliotekerne. Musikbibliotekerne og musik-bureauet VOLUME har indledt et samarbejde, som skal styrke musikbibliotekernes relevans og position nationalt. For som det hedder i projektbeskrivelsen: “Vilkårene for musikbibliotekerne har ændret sig markant de seneste år, og bibliotekerne er udfordrede på, hvordan musikken formidles bedst muligt til borgerne.” Projektet udvikles med støtte fra Slots- og Kulturstyrelsens udviklingspulje og skal undersøge, hvordan musikbibliotekerne bliver relevante for det omkringliggende musikliv og for den yngre musikforbruger i alderen 15-30 år. Med to forskellige målgrupper skal projektet være med til at definere, hvordan biblioteker i fremtiden kan arbejde med musikformidling i både fysiske og digitale rum. Projektet supplerer på den vis styrelsens eget store aktuelle musikprojekt om en  national indsats på musikområdet for folkebiblioteker.

Spil Dansk Ugen
I hele uge 44 spiller Randers Bibliotek i øvrigt dansk musik med afsæt i den landsdækkende Spil-Dansk-kampagne. Biblioteket læg-ger ud med en særudgave af bibliotekets lytteklub Klub Klassik. Siden følger bl.a. danske sange ved Randers Sangskriverværksted og et stort arrangement med Spil Dansk-repertoire med kommunens skoleelever.

Fra mandag den 31. oktober til søndag den 6. november markerer mange andre af landets biblioteker dansk musik. Find nærmere information på de enkelte bibliotekers hjemmesider og Facebook.

Danmarks Biblioteksforening

Vartov, Farvergade 27D, 2. sal
1463 København K
Find os på kort
Cookie- og privatlivspolitik

Telefontid: man-fre 10-15
Telefon +45 3325 0935
Fax +45 3325 7900
db@db.dk

SE/CVR: 55618410
VAT: DK55618410
Bankkonto: 9056 4585 947 496
Swift: SPNODK22
IBAN: DK4090564585947496

Følg Danmarks Biblioteksforening

Facebook
Twitter
LinkedIn
Direktørens blog