Sommerlæsning med Jane Jegind

Jane Jegind (V). Foto Mette Kildebæk.

Jane Jegind, Danmarks Biblioteksforenings politiske næstformand og by- og kulturrådmand i Odense Kommune, holder meget af at blive helt væk i en bog og nye universer og har selv to forslag til læsning. - Jeg har også givet min datter på 14 år ordet til en tredje bog, så der også er en anbefaling til teenagerværelset. Det har jeg gjort, fordi jeg syntes, det er vigtigt, at vi også får opfordret vores børn og unge til at læse. Og så er det utrolig hyggeligt at sidde i sommersolen med hver sin bog.

Ready Player One af Ernest Cline (2011)
– er blevet lidt af en kultbog i USA og er filmatiseret i 2018. Handlingen foregår i 2044 i et samfund, der ikke har meget struktur og velfærdssamfund over sig, hvor størstedelen af tilværelsen er flyttet online i en virtuelle verden kaldet OASIS. En ung dreng deltager i jagten på at finde den nøgle, der giver adgang til at arve rettighederne til hele online-universet. Undervejs knyttes en gruppe unge sammen i et stærkt, virtuelt venskab.
Det går op for dem, at de kun kan klare det sammen og ved at turde stole på hinanden. Historien er pakket ind i fantastiske henvisninger til 80’erne – ikke mindst fra popkulturen og den digitale verdens tidlige univers – hvem husker ikke pacman, der faktisk spiller en central rolle i at redde vores hovedperson. En gribende, sjov og spændende bog, der er svær at lægge fra sig.

Oprindelse af Dan Brown (2017)
- endte jeg med at læse i et stræk. Når du først er begyndt, er du nødt til lige at tage næste side med. Dan Brown har igen igen skrevet en forrygende fortælling om professor Robert Langdons trængsler for at finde frem til sandheden denne gang med start i Guggenheim museet i Bilbao. Som vanlig kommer han på flugt, en hæsblæsende jagt gennem skjulte symboler, moderne kunst, ekstrem religion og skjult historie.

Vandflammens Saga af Jennifer Donnelly
– anbefaler min datter: Det er en serie på fire bøger, der handler om en verden under havet. Hovedpersonen er prinsesse Serafina, der sammen med andre havfruer, skal finde flere magiske genstande, der skal forhindre et monster, Abbadon, i at blive sluppet løs af en ond Gud. Undervejs støder de på mange forhindringer, møder nye venner og løser komplicerede gåder. Historien er rigtig godt fundet på med et helt alternativt univers (med mange opdigtede ord – men der er en ordliste bagerst i bøgerne). Det er en rigtig cliff-hænger – man får lyst til straks at gå i gang med det næste kapitel eller den næste bog, især fordi der en del gange totalt skiftes synsvinkel.

 

  • Indslaget er udgivet i juni i "Danmarks Biblioteker" nr. 0318.

Danmarks Biblioteksforening

Vartov, Farvergade 27D, 2. sal
1463 København K
Find os på kort
Cookie- og privatlivspolitik

Telefontid: man-fre 10-15
Telefon +45 3325 0935
Fax +45 3325 7900
db@db.dk

SE/CVR: 55618410
VAT: DK55618410
Bankkonto: 9056 4585 947 496
Swift: SPNODK22
IBAN: DK4090564585947496

Følg Danmarks Biblioteksforening

Facebook
Twitter
LinkedIn
Direktørens blog