Steen B. Andersen - Strateg, kultur- og miljømenneske

Foto: Helene Bagger

53-årige Steen B. Andersen kom ind i Aarhus Byråd i 2006 og er netop blevet genvalgt til en tredje periode for Socialdemokraterne. Den med egne ord rød-grønne politiker har således godt otte år på bagen i lokalpolitik. Skudsmålene er mange og går bl.a. på, at han er god til at tage bestik af situationen, han er vedholdende, en ferm taktiker og en dygtig holdspiller. Dertil kommer, at han med sin åbne, nysgerrige og afslappede udstråling er særdeles vellidt og velset blandt vælgerskaren på Beder-Malling kanten, i biblioteksregi  og i byrådskredse. For selv om han ‘har retning og kant, evner og værdsætter han bredt samarbejde og var i sidste byrådsperiode med til at sikre at samtlige politikere på Kulturområdet (idræt, bibliotek samt kultur) indgik forlig, - omfattende alle partier’.

Af profession er Steen B. Andersen lærer – med linjefag i matematik, idræt, fysik/kemi og samfundsfag. Han har siden 1985 været ansat ved Parkvejens Skole i Odder, hvor han i dag er overlærer. 

Opadgående kulturkarriere
Som menigt medlem af Kulturudvalget i Aarhus fik Steen B. Andersen for alvor øje for bibliotekets vigtige kultur- og samfundspolitiske rolle i slutningen af sin første byrådsperiode. Han blev tændt på bibliotekssagen, hvilket i anden periode førte både til formandsposten for DB Region Midtjylland og til en plads i DBs Forretningsudvalg. Og nu, i tredje valgperiode i marts i år, altså til formandsposten for DB - uden modkandidater. Hjemme i Aarhus er han desuden nyvalgt formand for Kulturudvalget. Kultur og biblioteker står rigtig højt på hans dagsorden, men også andre områder tegner engagementet.

Det grønne islæt
Steen B. brænder for løsninger, der gør Aarhus Kommune grønnere, bl.a. som medlem af kommunens Tekniske Udvalg. Hans mål her er at skabe gode rammer for både mennesker og miljø. Konkret handler det bl.a. om emner som en miljøvenlig letbane, der skal sikre Stor-Aarhus en effektiv kollektiv trafik. Nej til megasupermarkeder i de gamle bydele. Og ordentlige tilkørselsforhold til selve Aarhus, sådan at befolkningen og miljøet i kommunens mindre byer samtidig tilgodeses. Personligt kører han hybridbil og hygger sig ved at dyrke egne tomater hjemme i Beder, hvor han bor med sin kone Pia Gjermandsen Andersen.

Danmarks Biblioteksforening

Vartov, Farvergade 27D, 2. sal
1463 København K
Find os på kort
Cookie- og privatlivspolitik

Telefontid: man-fre 10-15
Telefon +45 3325 0935
Fax +45 3325 7900
db@db.dk

SE/CVR: 55618410
VAT: DK55618410
EAN: 5797200048110
Bankkonto: 9056 4585 947 496
Swift: SPNODK22
IBAN: DK4090564585947496

Følg Danmarks Biblioteksforening

Facebook
Twitter
LinkedIn
Direktørens blog