Danskernes Digitale Bibliotek

På det årlige møde mellem kulturministeren og formanden og direktøren for DB diskuterede vi bl.a. betydningen af at få forankret udviklingen i Danskernes Digitale Bibliotek som led i det samarbejdende biblioteksvæsen. Sådan at biblioteker og kommuner reelt føler ejerskab i forhold til realisering af dette nye forkromede og flot tænkte projekt.

Det samarbejdende biblioteksvæsen har gennem folkebibliotekernes godt 100-årige historie været krumtappen om en biblioteksudvikling, udlandet misunder os. I samarbejdet ligger et udviklingspotentiale, man ikke bør underkende, når bibliotekerne går sammen om en god idé, laver en prototype, danner en forening/konsortium, betaler ind til projektet og puljer pengene i forståelse med kommunalpolitikerne, hvorefter udviklingen går i gang. Det helt store potentiale ligger dog i, at man ikke alene er med til at betale til et produkt, men at man reelt også bidrager med arbejdskraft til løsningen af et fælles projekt.

Ønsker vi her i landet fortsat stærke biblioteker, så er vejen til fortsat stærke biblioteksløsninger klart den synergieffekt og innovationskraft, der ligger i de samarbejdende danske biblioteker og sektorens fællesskab. Hvor både biblioteker, kommuner, stat og biblioteksorganisationer trækker i samme retning på én gang. Dét batter. Og det giver suveræne, effektive og holdbare modeller – og det har bragt de danske biblioteker meget langt og ofte i førerposition sammenlignet med andre dele af verden.

Danmarks Biblioteksforening opfordrer derfor kraftigt til, at man både for brugernes og for økonomiens skyld evner at holde fast i den fælles innovationskraft og udvikle den. Én ting har DB og ikke mindst formanden protesteret over fra start. Navnet Danskernes Digitale Bibliotek – det sender forkerte signaler i et samfund som vores. Det burde hedde Danmarks Digitale Bibliotek. Også det drøftes med kulturministeren.
www.db.dk/artikel/hvad-tilbyder-ddb-og-hvad-koster-det.

Danmarks Biblioteksforening

Vartov, Farvergade 27D, 2. sal
1463 København K
Find os på kort
Cookie- og privatlivspolitik

Telefontid: man-fre 10-15
Telefon +45 3325 0935
Fax +45 3325 7900
db@db.dk

SE/CVR: 55618410
VAT: DK55618410
EAN: 5797200048110
Bankkonto: 9056 4585 947 496
Swift: SPNODK22
IBAN: DK4090564585947496

Følg Danmarks Biblioteksforening

Facebook
Twitter
LinkedIn
Direktørens blog