Biblioteker i 38 kommuner lukker

De nugældende CORONA restriktioner er forlænget frem til 28. februar 2021, og en række nye restriktioner indføres for 38 kommuner. Det betyder at blandt andet kulturinstitutioner, herunder biblioteker, idræts- og foreningsliv, aftenskoler og daghøjskoler skal holde lukket fra onsdag den 9 dec. og frem til d. 3. januar 2021.

Alle indendørs kulturinsitutioner skal holdes lukket for offentlig adgang.

Lukkes bibliotekerne derved helt eller delvist?
Kulturministeriet skriver at "Bibliotekerne lukker for al almindelig brug med undtagelse af aflevering og udlån til forsknings- og undervisningsbrug. Det kan f.eks. løses ved at tjekke studiekort eller lignende for studerende eller sygesikringsbevis for folkeskoleelever."

INSTITUTIONER OG AKTIVITETER OMFATTET AF NEDLUKNINGEN
Alarmende smittetryk i landets største byer og udvalgte kommuner betyder, at der nu indføres regionale og lokale nedlukninger. De nye restriktioner gælder Region Hovedstaden, Aarhus Kommune, Odense Kommune samt følgende kommuner i Region Sjælland: Solrød Kommune, Greve Kommune, Køge Kommune, Roskilde Kommune, Lejre Kommune, Vordingborg Kommune og Slagelse Kommune og Faxe Kommune.

Biblioteker skal holde lukket for offentligheden med undtagelse af aflevering og udlån til forsknings- og undervisningsbrug, mens aftenskoler, daghøjskoler og Folkeuniversitetet samt musik- og kulturskoler mv. skal holde lukket for offentligheden.

Kulturinstitutioner skal holde indendørsarealer lukket for offentligheden. Det gælder blandt andet teatre, koncertsale, spillesteder, museer, kunsthaller, kulturhuse og biografer.

Steder, hvor der udøves idræts-, forenings- og fritidsaktiviteter, skal holde indendørsarealer lukket for offentligheden. Det gælder blandt andet lege- og badelande, idrætshaller, svømmehaller, trænings- og fitnesscentre, spillehaller og kasinoer, foreningslokaler mv.

Professionelle idrætsudøvere kan fortsat anvende indendørsarealer, som er lukket for offentligheden ligesom der fortsat afvikles udendørs idrætsarrangementer med op til 500 personer til stede.

Indendørsarealer i forlystelsesparker, zoologiske haver, akvarier og lignende skal også holde lukket for offentligheden.

Se det fulde overblik over tiltag på Sundheds- og Ældreministeriets hjemmeside

Læs Q&A for institutioner mv. på Kulturministeriets område, som er omfattet af de nye tiltag (opdateres løbende)

Danmarks Biblioteksforening

Vartov, Farvergade 27D, 2. sal
1463 København K
Find os på kort
Cookie- og privatlivspolitik

Telefontid: man-fre 10-15
Telefon +45 3325 0935
Fax +45 3325 7900
db@db.dk

SE/CVR: 55618410
VAT: DK55618410
EAN: 5797200048110
Bankkonto: 9056 4585 947 496
Swift: SPNODK22
IBAN: DK4090564585947496

Følg Danmarks Biblioteksforening

Facebook
Twitter
LinkedIn
Direktørens blog