Det digitale bibliotek har åbent, læsning helbreder ikke covid-19, men skaber ro, fordybelse og refleksion

Statsministeren har meldt ud, at alle der kan, skal holde sig hjemme og at alle offentligt ansatte uden kritiske funktioner sendes hjem. Det betyder bl.a. at skoler og biblioteker nu er lukkede.

”Mere hjemmetid kan for mange være anledningen til at tilbringe lidt mere tid i litteraturens verden for hele familien. Noget som for mange ikke bliver prioriteret særligt højt i en travl hverdag.” siger formand for Danmarks Biblioteksforening Steen Bording Andersen (A).

Men nu er biblioteket jo lukket, så hvor finder man så inspirationen og adgangen til nye og ukendte tekster? Eller til gode gamle, velkendte og elskede tekster?

”I Danmark er vi så heldige at have det digitale bibliotek. Her har covid-19 ingen adgang.
eReolen.dk er der altid åbent, så her kan vi med tabletten eller den bærbare logge ind og dykke ned i de mange muligheder. Vi kan også finde en masse godt til børnene på de unges digitale bibliotek på eReolenGo.dk (hvor de unge kan logge ind med deres UNI login, hvis altså deres kommune har adgang).
Er eReolen ikke lige det du søger, kan du også prøve dig frem i en guide vi i bibliotekerne har lavet, hvor du kan finde andre veje til digitale litterære oplevelser på læsdigitalt.dk” fortsætter Steen Bording Andersen.

Inspirér dine børn til at læse
Hvis dine børn siger de slet ikke gider at læse, er der faktisk også råd at hente til hvordan vi som forældre kan inspirere dem. Bibliotekerne har på allelæser.dk skabet en masse inspiration til, hvordan man komme i gang med lysten til at læse.

Prøv det!

Skab refleksion og dialog i familien gennem læsning
Bøgerne gør nemlig noget ved os som mennesker. Skønlitteratur udvikler identitet og empati, og i en tid, hvor vi er udfordret og mindes om vores dødelighed, har vi brug for det refleksive rum, som læsningen kan give os og som kan sætte ord på den nødvendig dialog.

”Og så er det jo altså altid fedt at dykke ned i en god bog, uanset om det er en bestemt genre, et bestemt emne eller en specifik forfatter du er ude efter. Mulighederne er nærmest uendelige, så hvorfor ikke gå på jagt efter noget du ikke har læst før – til glæde for både viden og horisont!” slutter Biblioteksforeningens formand Steen Bording Andersen.

I disse tider, hvor alt helt naturligt handler om corona, karantæne og sygdom, er det oplagt at søge nye indsigter i litteraturens verden.

Der er masser af bøger der skaber fordybelse, dialog og indsigt, så en situation som denne, hvor mange af os ufrivilligt får en karantæneperiode foræret og hvor kalenderen ikke er fyldt, er det måske chancen for at komme i gang med at læse igen. Og en fantastisk mulighed for at læse og opleve sammen med vores børn.

Så kig ind på det digitale bibliotek.  Der er åbent 24/7 i www.eReolen.dk

Danmarks Biblioteksforening

Vartov, Farvergade 27D, 2. sal
1463 København K
Find os på kort
Cookie- og privatlivspolitik

Telefontid: man-fre 10-15
Telefon +45 3325 0935
Fax +45 3325 7900
db@db.dk

SE/CVR: 55618410
VAT: DK55618410
EAN: 5797200048110
Bankkonto: 9056 4585 947 496
Swift: SPNODK22
IBAN: DK4090564585947496

Følg Danmarks Biblioteksforening

Facebook
Twitter
LinkedIn
Direktørens blog