Innovationshub skal udvikle kultur- og idrætslivet

Coronakrisen har ramt dansk kultur- og idrætsliv særligt hårdt. Derfor går den nydannede alliance Dansk Kulturliv nu sammen med DIF og DGI for at vende udviklingen. Det sker med oprettelsen af ”Kulturens og Idrættens Innovationshub.” Initiativet skal både indsamle gode og dårlige erfaringer fra coronakrisen med forventningen om, at et større samarbejde på tværs vil skabe nye løsninger og anbefalinger, der kan styrke brancherne.

Ny viden og forretningsudvikling
Det er projektets mål at indsamle viden om de nye formater, innovative deltagelsesformer, brug af data, nye forretningsmodeller og digitale løsninger, der er opstået under corona-nedlukningen. Kort sagt skal alle de gode ideer, der er opstået og udviklet under krisen, samles og skabe grobund for udviklingen af kultur- og idrætslivet.

Innovationshub er støttet med midler fra Kulturministeriet Genstartsteam, og ledes af en tværgående styregruppe bestående af tre repræsentanter fra idrættens organisationer (DIF og DGI) samt tre repræsentanter fra Dansk Kulturliv (Danske Koncert- og Kulturhuse, Danmarks Biblioteksforening, Dansk Teater, Dansk Live, Organisationen Danske Museer samt Danske Ensembler, Orkestre og Operainstitutioner).

”Krisen har accelereret en samfundsudvikling, hvor blandt andet tech-giganterne har buldret afsted, imens vi i kulturen har været pålagt meget begrænsende restriktioner. Kulturen og idrætten lever af at samle mennesker, og vi har alle været udfordret. Derfor er det vores håb, at vi kan lære af krisen på tværs, men også få værktøjer til forretningsudvikling, så kulturproducenterne og institutionerne kan vedblive med at være relevante for vores gæster,” siger Esben Marcher, styregruppeleder i Kulturens og Idrættens Innovationshub og sekretariatschef i Dansk Live.

Ny leder skal sikre projektets succes
Til at styre projektet og sikre inddragelse af de mange aktører indenfor kultur og idræt er Katrine Ebdrup Damgaard blevet ansat. Katrine Ebdrup Damgaard har en fortid i Ungdommens Røde Kors og som organisationsdirektør i Ungdomsbureauet, der blandt andet står bag Ungdommens Folkemøde. Katrine har senest været i en stilling som Head of Engagement i Nordic Development Corporation, hvor hun blandt andet har arbejdet med oprettelsen af Civilsamfundets Hus.

Katrine Ebdrup Damgaard siger: ”Det er et privilegie at få muligheden for at arbejde på tværs af hele kultur- og idrætslivet. Der er kommet et hav af gode idéer og løsninger under krisen, som bare mangler at blive samlet op og videreudviklet. Derfor glæder jeg mig til at samle brancherne og skabe den nødvendige vidensdeling på tværs.”

Netop muligheden for at udveksle viden og ideer gennem nye netværk, en digital platform og fysiske møder vil blive en stor del af Kulturens og Idrættens Innovationshub.
Katrine Ebdrup Damgaard er ansat pr. 1. oktober 2021.

Danmarks Biblioteksforening

Vartov, Farvergade 27D, 2. sal
1463 København K
Find os på kort
Cookie- og privatlivspolitik

Telefontid: man-fre 10-15
Telefon +45 3325 0935
Fax +45 3325 7900
db@db.dk

SE/CVR: 55618410
VAT: DK55618410
EAN: 5797200048110
Bankkonto: 9056 4585 947 496
Swift: SPNODK22
IBAN: DK4090564585947496

Følg Danmarks Biblioteksforening

Facebook
Twitter
LinkedIn
Direktørens blog