Julekalender til lånerne via SMS?

Sidste år tog over 1000 lånere imod den populære julegave fra Aarhus Kommunes Biblioteker; en sms-julekalender lavet i samarbejde med forfatteren Merete Pryds Helle. I år er Danmarks Biblioteksforening gået med i projektet og nu tilbydes samtlige biblioteker i landet at være med.

Som noget nyt kan alle biblioteker i landet i år være med til at tilbyde lånerne en julekalender på mobiltelefonen. Blot ved at sende en enkelt sms kan landets brugere tilmelde sig julekalenderen. De tilmeldte modtager ét afsnit om dagen fra den 1. til den 24. december.
Merete Pryds Helle skriver årets SMS-julekalender for voksne, men som noget nyt bliver der også skrevet en julekalender specielt til børnene. Børnenes julekalender skrives af Martin Glaz Serup og Hanne Kvist i fælleskab.

Tilmelding
>> Biblioteker med licens til SMSpres
Det er Danmarks eneste SMS-forlag, SMSpress, der i samarbejde med Aarhus Kommunes Biblioteker og Danmarks Biblioteksforening, står bag de to udgivelser. De biblioteker der i forvejen, via Bibliotekernes Licensgruppe har tegnet licens til SMSpress, kommer helt automatisk til at tilbyde bibliotekets brugere julekalenderne via deres egen adgang til SMSpress. De to julekalendere vil fremstå som almindelige udgivelser blandt forlagets øvrige og således behøver eksisterende licenstagere ikke at foretage sig noget. Julekalenderne vil blive sat op i Computopic's SMS-administrationssystem, Gruppe-SMS, som de fleste biblioteker i landet allerede kender.

>> Biblioteker uden licens til SMSpress
De biblioteker som endnu ikke har tegnet licens til SMSpress får mulighed for at tegne en licens alene på de to julekalendere. Det koster ikke noget at tegne licensen. Deadline for at tegne licensen er 15. november.

Pris
Julekalenderen er en julegave fra bibliotekerne, og derfor er det selvfølgelig gratis for bibliotekets brugere at modtage den. Der er intet oprettelsesgebyr på julekalenderen, men hver enkelt tilmelding kommer til at koste biblioteket 15 kr. ex. moms. Beløbet dækker 75 SMS'er fordelt over 24 dage, samt forlagsarbejde og honorar til forfatterne.

Brugerne vil kun modtage én besked hver dag, men beskederne er kædet sammen af 3 SMS'er. SMSpress står for den tekniske opsætning, forlagsarbejdet og udarbejder plakater, som det enkelte bibliotek kan printe.

Mød forfatterne bag julekalenderen
Forfatteren bag voksenjulekalenderen, Merete Pryds Helle, høstede flotte anmeldelser for sin roman Hej Menneske, og er i øvrigt kendt for at eksperimentere med litteratur på nye måder og i nye medier.

Forfatterne bag børnejulekalenderen, Martin Glaz Serup og Hanne Kvist har sammen udgivet romanen Hvis.Du.Ser.Noget.Sig.Noget og Martin Glaz Serup udgav i december Realtime-digtet MANDAG på SMSpress. Det er muligt at få forfatterne ud på biblioteket for at holde foredrag om deres virke.

For mere information og tilmelding, kontakt redaktør Kim Baasch hos SMSpress på kb@smspress.dk eller 3833 4055.

Med venlig hilsen,
Danmarks Biblioteksforening, Aarhus Kommunes Biblioteker og SMSpress

Hele sidste års julekalender kan læses her: http://www.aakb.dk/temaer/litteratur/blog/sms-julekalender

Danmarks Biblioteksforening

Vartov, Farvergade 27D, 2. sal
1463 København K
Find os på kort
Cookie- og privatlivspolitik

Telefontid: man-fre 10-15
Telefon +45 3325 0935
Fax +45 3325 7900
db@db.dk

SE/CVR: 55618410
VAT: DK55618410
Bankkonto: 9056 4585 947 496
Swift: SPNODK22
IBAN: DK4090564585947496

Følg Danmarks Biblioteksforening

Facebook
Twitter
LinkedIn
Direktørens blog