Tine Høeg er årets vinder af Edvard P Prisen

Formand for Edvard Ps Biblioteksfond, Kristine Nygaard, og prisvinderen Tine Høeg

Edvard P Prisen uddeles hvert andet år til en nyere dansk forfatter, der er debuteret indenfor de seneste 5 år. Det er de ansatte rundt om på de danske folkebiblioteker, der har stemt, og vinderen af æren og de 50.000 kr. tilfalder i år forfatter Tine Høeg, der er aktuel med romanen ’Tour de Chambre’.

Formanden for Edvard Pedersens Biblioteksfond, Kristine Nygaard, glæder sig over, hvordan prisen er med til yderligere at anerkende en nyere stemme i dansk litteratur.
”I en tid hvor meget er sat på standby eller lukket ned, kan vi hente oplevelser, fordybelse og indsigt i litteraturens verden. Særligt den fastholdelse af koncentrationen i de minimalistiske linjer, er stærk i Tine Høegs forfatterskab”.

Prisoverrækkelsen fandt sted på Dokk1 i Aarhus, hvor Edvard P Prisen fik sin virtuelle debut via streaming fra Litteratursiden.dk på Bogfestival.dk.
Se også prisoverrækkelsen på https://youtu.be/NHdWmmG173g

Motiveringstalen for prisvinderen blev holdt af to bibliotekarer fra Viborg Bibliotekerne, Kathrine Sørensen og Anette Koue. I talen fortalte de blandt andet, hvordan Tine Høeg med sit lyriske univers fik dem til at glemme omverdenen, og gav dem lyst til at sende bøgerne videre til lånerne, med en anbefaling direkte fra hjertet.

”Lad nu være med at læse Tine Høegs bøger for hurtigt. For nok står der ikke meget på siderne og sætningerne er korte. Men man fornemmer, at hvert ord og komma er nøje udvalgt med omhu og omtanke. En bog hvor den hvide luft mellem linjerne sitrer og emmer af handling af alt det usagte”, sagde bibliotekar Anette Koue blandt andet ved prisoverrækkelsen.

De nominerede til Edvard P. Prisen udvælges af en priskomité nedsat af Danmarks Biblioteksforening.

Edvard Pedersens Biblioteksfond er en selvejende institution, der har til formål at støtte dansk biblioteksvæsen. Hvert år støtter Fonden for eksempel forsøgsvirksomhed, undersøgelser af særlige områder af dansk biblioteksvæsen og stipendier til studierejser.

Se prisoverrækkelsen på Litteratursiden.

Yderligere oplysning om Edvard Pedersens Biblioteksfond findes på www.edvarp.dk
 

For yderligere oplysninger:
Formand for Edvard Pedersens Biblioteksfond,
Bibliotekschef Kristine Nygaard, Skive Bibliotek, tlf. 25792552

Danmarks Biblioteksforening

Vartov, Farvergade 27D, 2. sal
1463 København K
Find os på kort
Cookie- og privatlivspolitik

Telefontid: man-fre 10-15
Telefon +45 3325 0935
Fax +45 3325 7900
db@db.dk

SE/CVR: 55618410
VAT: DK55618410
EAN: 5797200048110
Bankkonto: 9056 4585 947 496
Swift: SPNODK22
IBAN: DK4090564585947496

Følg Danmarks Biblioteksforening

Facebook
Twitter
LinkedIn
Direktørens blog