10 biblioteker får certifikat i verdensmål

Pressemeddelelse

En række danske biblioteker har sat sig for at undersøge, hvilken rolle biblioteket kan spille i den bæredygtige omstilling, og nu har de også fået verdensmålscertifikat på det. Fra Esbjerg i vest til Dragør i øst er de 10 første biblioteker klar til at blive certificeret for at inddrage verdensmålene og borgerne som en fast del af deres arbejde.

Rammerne på plads for Kulturens Analyseinstitut

Regeringen og aftalepartierne bag finansloven for 2022 er blevet enige om rammerne for et nyt Kulturens Analyseinstitut. Instituttet skal ligge i Roskilde og skal sørge for nye indsigter på kunst- og kulturområdet.

Kulturens Analyseinstitut bliver en ny selvejende institution under Kulturministeriet. Instituttet skal være i stand til at sammenfatte, bearbejde og formidle aktuel og relevant forskning og viden fra ind- og udland, og samtidig skal instituttet have kapacitet til selv at gennemføre analyser, udredninger og undersøgelser.

Tilbageblik på Topmøde 2022

AT UDVIKLE MED KULTUR
Biblioteket i samfundets tjeneste

Sådan lød overskriften på det Bibliotekspolitiske Topmøde 2022, som blev afholdt i Aalborg Kongres og Kultur Center den 21. og 22. april 2022. Se indslagene fra årets Topmøde, og hent oplæg.

Kulturministeren fremhæver bibliotekernes indsats overfor flygtninge fra Ukraine

Pressemeddelelse

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (A) har netop talt på det Bibliotekspolitiske Topmøde i Aalborg, hvor 450 kulturpolitikere og fagfolk fra biblioteks- og kulturverdenen er samlet til 2 dages debat.

I talen vakte det begejstring at hun talte om, at regeringen vil prioritere folkebibliotekerne for at mindske uligheden i biblioteksforbruget.

Gry Jexen vinder Læsernes Bogpris 2022

Pressemeddelelse

På opfordring fra de danske folkebiblioteker og Danmarks Biblioteksforening har landets største ekspertgruppe, nemlig læserne, de sidste tre uger kunne stemme blandt 10 danske udgivelser, og være med til at afgøre hvilken bog der var læsernes favorit i 2021.

Afstemningen er nu slut, og med overbevisende stemmetal er Gry Jexen og ”Kvinde kend din historie” netop blevet kåret som vinder af Læsernes Bogpris 2022.

Nyt formandskab i Danmarks Biblioteksforening

Pressemeddelelse

På det Bibliotekspolitiske Topmøde i Aalborg er der torsdag den 21. april 2021 blevet afholdt valg til foreningens formandskab for de næste 4 år. Foreningens politiske ledelse skal ifølge vedtægterne afspejle resultatet af seneste kommunalvalg. Resultatet af kommunalvalget i november 2021 medfører således, at der på årets generalforsamling skulle vælges ny formand samt politisk næstformand.

Biblioteket i samfundets tjeneste

Pressemeddelelse

I de næste to dage finder Det Bibliotekspolitiske Topmøde sted i Aalborg. Her samles omkring 500 kulturpolitikere og fagfolk fra den danske biblioteksverden til debat om at udvikle med kultur, med fokus på hvordan vi udvikler potentialet i Danmarks mest besøgte kulturinstitution biblioteket -  med andre ord biblioteket i samfundets tjeneste.

Nationalt morgenmøde om Sammen for Ukraine

DR, Danmarks Biblioteksforening og Bibliotekernes Temasamarbejde inviterer til et nationalt morgenmøde omkring, hvordan vi på bibliotekerne dels kan hjælpe og støtte ukrainske flygtninge og dels kan sætte spot på situationen i Ukraine gennem aktiviteter, formidling af litteratur, kunst og kultur samt gennem debatarrangementer til alle borgere i Danmark.
De tre parter vil under ”Sammen for Ukraine” hjælpe hinanden med at skabe aktiviteter til fordel for Ukraine.

Danmarks Biblioteksforening

Vartov, Farvergade 27D, 2. sal
1463 København K
Find os på kort
Cookie- og privatlivspolitik

Telefontid: man-fre 10-15
Telefon +45 3325 0935
Fax +45 3325 7900
db@db.dk

SE/CVR: 55618410
VAT: DK55618410
EAN: 5797200048110
Bankkonto: 9056 4585 947 496
Swift: SPNODK22
IBAN: DK4090564585947496

Følg Danmarks Biblioteksforening

Facebook
Twitter
LinkedIn
Direktørens blog